Ulrike Gehring

Ulrike Gehring is universitair hoofddocent aan het Institute for Risk Assessment Sciences van de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek richt zich op de invloed van het milieu op de gezondheid van kinderen, met speciale aandacht voor de gezondheidseffecten op lange termijn van omgevingsluchtvervuiling en de determinanten van astma en allergieën.

Zij is mede-hoofdonderzoeker van de Nederlandse PIAMA (Prevention and Incidence of Asthma and Mite Allergy) geboortecohortstudie. PIAMA, maar ook andere geboortecohortstudies (via nationale en internationale samenwerkingsverbanden), speelt een belangrijke rol in haar onderzoek en stelt haar in staat blootstellings-gezondheidsrelaties gedurende verschillende levensfasen te onderzoeken. Haar onderzoek is multidisciplinair en combineert statistiek met epidemiologie, medische wetenschap en blootstellingswetenschap.

Ulrike Gehring

Contactgegevens

u.gehring@uu.nl

Universiteit Utrecht

Nieuw Gildestein
Bolognalaan 50 / Yalelaan 2 50
Kamer 3.56
3584 CJ Utrecht

Expertisegebieden

Air quality Biostatistics Birth cohorts Environmental Epidemiology

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube