Taymara Abreu

Taymara Abreu is promovenda bij de afdeling Epidemiologie en Data Sciences van het Amsterdam UMC. Haar onderzoek binnen het Exposome-NL project is gericht op de relatie tussen sociale omgevingsfactoren in cardiometabole ziekten.

Ze heeft een bachelor in Nutrition van de Federal University of Santa Catarina (Brazilië) en een master (cum laude) in Epidemiologie van de Radboud Universiteit. Ze heeft ook ervaring met biomarkers van voedselinname en modellering en data-analyse van voedselinnamegegevens.

Taymara Abreu

Contactgegevens

t.c.abreu@amsterdamumc.nl

 

Amsterdam Universitair Medisch Centrum
Locatie VUmc
Afdeling Epidemiology and Data Science
De Boelelaan 1089a
1081 HV Amsterdam

Expertisegebieden

Epidemiology Nutritional Epidemiology

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube