Simon Scheider

Simon Scheider is universitair hoofddocent Geowetenschappen bij het departement Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek bevindt zich op het snijvlak van conceptuele modellering, geografische data-analyse en kennisextractie. Hij is vooral geïnteresseerd in het begrijpen van de concepten die ten grondslag liggen aan spatio-temporele gegevens, waaronder referentiesystemen, velden, plaatsen, ruimtelijke objecten, gebeurtenissen, trajecten en hun relatie tot menselijke activiteiten, en in praktische methoden voor het modelleren en hanteren ervan met GIS en semantische technologie.

In Expsome-NL draagt Simon bij in de context van de generalisatie van geocomputationele blootstellingsmodellen, evenals agent-based modellen, om de impact van preventieve gezondheidstrategieën te beoordelen. 

Simon Scheider

Contactgegevens

s.scheider@uu.nl

Universtiteit Utrecht
Sociale Geografie en Planologie
Vening Meineszgebouw A
Kamer 6.16
Princetonlaan 8a
3584 CB UTRECHT
Nederland
 
+31 30 253 2966

Expertisegebieden

Computationele modellering Geo-informatica Geospatiale Analyses Informatiesystemen

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube