Noreen Siddiqui

Noreen Siddiqui is promovendus bij de afdeling Epidemiologie en Data Science van het Amsterdam UMC. Ze heeft een achtergrond in voeding en diëtetiek en epidemiologie. Haar onderzoek richt zich op de rol van milieublootstellingen, psychosociale factoren en leefstijl (voeding en slaap) op het risico van type 2 diabetes.

Daarnaast bestudeert zij de interactie van individuen met de voedselomgeving. Noreen is ook betrokken bij de dataverzameling (van de panelstudie), waar uitgebreidere metingen worden uitgevoerd om de omgeving en leefstijl van de deelnemers beter te bestuderen.

Noreen Siddiqui

Contactgegevens

n.z.siddiqui@amsterdamumc.nl

Amsterdam UMC, locatie VUmc            

Epidemiology and Data Science
De Boelelaan 1089a, gebouw Faculteit Geneeskunde
1081 HV  Amsterdam   

 

Expertisegebieden

Epidemiology Nutritional Epidemiology

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube