Matteo Amestoy

Matteo heeft een master in Statistics and Machine Learning van de ENSAE ParisTech en de Université Paris Dauphine. Hij begon zijn promotietraject in het Exposome-NL consortium in juli 2020, werkend onder supervisie van Mark van de Wiel en Wessel N. van Wieringen in het Amsterdam UMC.

Zijn werk richt zich op complexe datamodellering zoals longitudinale en ruimtelijke data, waarbij eigenschappen en omgevingsvariabelen worden gekoppeld aan gezondheidsindicatoren.

Matteo Amestoy

Contactgegevens

m.amestoy@amsterdamumc.nl

Amsterdam UMC, location VUmc
Epidemiology & Data Science

Expertisegebieden

Big Data Bioinformatics Multilevel modelling

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube