Karin Jongsma

Dr. Karin Jongsma is universitair docent Bio-ethiek aan het Julius Centrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Haar onderzoek richt zich op de ethiek van nieuwe technologieën en de ethiek van betrokkenheid van patiënten en de bevolking.

Karin is lid van de Jonge Akademie Utrecht en van VeRS. Ze is actief voor de Institutional Research Board van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, en heeft haar ervaring in de wetenschap gecombineerd met beleidsadvisering en raadswerk voor het Ministerie van Volksgezondheid.

Karin Jongsma

Contactgegevens

k.r.jongsma@umcutrecht.nl

 

 

Expertisegebieden

Ethics

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube