Jules Kerckhoffs

Jules is postdoc bij het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht, waar hij zich richt op het verzamelen, in kaart brengen en voorspellen van concentraties van luchtverontreinigende stoffen.

Zijn PhD ging over het analyseren van de mogelijkheden om (Nederlandse) LUR-modellen voor luchtverontreiniging te maken op basis van metingen verzameld met een mobiel platform. De resultaten hiervan staan beschreven in zijn proefschrift. Later betrof zijn promotie ook het Google Air View project, waarbij Google Streetview auto's werden uitgerust met luchtkwaliteitsinstrumenten en veelvuldig reden in Amsterdam en Kopenhagen.

Jules Kerckhoffs

Contactgegevens

j.kerckhoffs@uu.nl

IRAS, Nieuw Gildestein 
Yalelaan 2, kamer 320.b
3584 CJ Utrecht
Nederland

Expertisegebieden

Air quality Big Data Exposure Science Geospatial analyses

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube