Asier Fernandez

Asier heeft zijn bachelor Biochemie en Moleculaire Biologie behaald aan de Universiteit van Baskenland en zijn master Bio-informatica en Computationele Biologie aan de Autonome Universiteit van Madrid.

In mei 2021 begon hij zijn PhD bij de afdeling genetica van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onder begeleiding van Alex Kurilshikov en Sasha Zhernakova. Met een sterke interesse in het ontcijferen van de rol van het darmmicrobioom in gezondheid en ziekte, is zijn onderzoek binnen het Exposome-NL project gericht op het koppelen van de interne exposoom veranderingen onder invloed van omgevingsfactoren aan cardiometabole ziekte.

Asier Fernandez

Contactgegevens

a.fernandez.pato@umcg.nl

Universitair Medisch Centrum Gronigen
Afdeling genetica, CB50
Gebouw 3211; postbus 30001
9700 RB Groningen
Nederland

Expertisegebieden

Bioinformatics Metagenomics Microbiomics Transcriptomics

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube