Anke Huss

Dr. Anke Huss is universitair hoofddocent en milieu-epidemioloog bij het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) aan de Universiteit Utrecht. Zij is gespecialiseerd in het beoordelen van blootstellingen vanuit een reeks milieublootstellingen, bijvoorbeeld van moderne telecommunicatie technologie of pesticiden, en de daaropvolgende evaluatie van mogelijke geassocieerde risico's. 

Zij is hoofdonderzoeker en senior scientist geweest in een groot aantal onderzoeken op het gebied van environmental health (GERONIMO, MIBIKIDS, HERA, SPRINT) die zijn gefinancierd door de Europese Unie. Zij is mede hoofdonderzoeker bij het LIFEWORK cohort. Zij is lid van de Electromagnetic field and health expert group van de Nederlandse Gezondheidsraad, van de Swedish Radiation Safety Authority en van de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP). 

Anke Huss

Contactgegevens

a.huss@uu.nl

Universiteit Utrecht
Nieuw Gildestein
Yalelaan 2
3584 CM Utrecht

 

Expertisegebieden

Citizen Science Epidemiologie Exposure Science Geluid Pesticiden

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube