Amy Harms

Amy Harms beheert de Metabolomics Core Facility van de Universiteit Leiden, ingebed in de divisie Analytische Biowetenschappen van het LACDR. Zij behaalde haar PhD in scheikunde aan Penn State in 1994 en deed postdoctoraal onderzoek op het gebied van biologische massaspectrometrie bij het Pacific Northwest National Lab. Na gewerkt te hebben als manager van massaspectrometrische faciliteiten aan de Universiteit van Kentucky, verhuisde zij naar Wisconsin en werd in 1998 directeur van de faciliteit voor massaspectrometrie/proteomica/metabolomica aan het University of Wisconsin Biotechnology Center en leidde de kernfaciliteit voor het University of Wisconsin Comprehensive Cancer Center totdat zij naar Nederland verhuisde.

Amy's interesses omvatten instrumentatie, strategieën voor gegevensverwerking en kwaliteitscontrole. Als onderzoekssteun hoopt zij bij te dragen aan het experimenteel ontwerp, het daadwerkelijk verzamelen van gegevens, de evaluatie en interpretatie van gegevens, en de integratie van metabolomica in de grotere doelstellingen van de voorgestelde projecten.

Amy Harms

Contactgegevens

a.c.harms@lacdr.leidenuniv.nl

 

 

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube