I.A 1 Geospatiale modellering en kaarten met ruimtelijke resolutie

Het externe exposoom omvat veel verschillende omgevingen, zoals de bebouwde, sociale, voedings- en leefomgeving en de fysisch-chemische omgeving. Dergelijke omgevingen kunnen in kaart worden gebracht met behulp van geospatiale instrumenten om ruimtelijke en tijdsgebonden kaarten van deze factoren te produceren.

Het doel van dit onderzoeksproject is het ontwikkelen van concentratieoppervlakken voor een verscheidenheid aan exposoom-stressoren met behulp van geospatiale gegevensbronnen met hoge resolutie.

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube