Nieuws

Hoe gezond is sporten langs de Utrechtse singel eigenlijk?

3 maart 2022

Inwoners van de stad Utrecht konden in het kader van de 385e verjaardag van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht hun vragen insturen. Van: 'wat is geur?' tot 'hoe ziet Utrecht er over 900 jaar uit?'. Vier weken lang beantwoorden RTV Utrecht en Utrechtse wetenschappers deze Utrechtse vragen. In de vierde en laatste aflevering gaat RTV Utrecht in gesprek met epidemioloog Ulrike Gehring.

Populairste hardlooprondje van de stad

Het is misschien wel het meest populaire hardlooprondje van de stad: de singel in Utrecht. Zeker in het weekend wemelt het er van de sporters, maar ook van het verkeer. Hoe gezond is sporten langs de singel eigenlijk, met al die auto's die er langs rijden? RTV Utrecht en Ulrike Gehring pakken de fiets en geven antwoord op deze vraag.

Expertisegebieden

Luchtkwaliteit

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube