Nieuws

Hoe gezond is sporten langs de Utrechtse singel eigenlijk?

3 maart 2022

Inwoners van de stad Utrecht konden in het kader van de 385e verjaardag van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht hun vragen insturen. Van: 'wat is geur?' tot 'hoe ziet Utrecht er over 900 jaar uit?'. Vier weken lang beantwoorden RTV Utrecht en Utrechtse wetenschappers deze Utrechtse vragen. In de vierde en laatste aflevering gaat RTV Utrecht in gesprek met epidemioloog Ulrike Gehring.

Populairste hardlooprondje van de stad

Het is misschien wel het meest populaire hardlooprondje van de stad: de singel in Utrecht. Zeker in het weekend wemelt het er van de sporters, maar ook van het verkeer. Hoe gezond is sporten langs de singel eigenlijk, met al die auto's die er langs rijden? RTV Utrecht en Ulrike Gehring pakken de fiets en geven antwoord op deze vraag.

Creating a street-by-street picture of air pollution in Amsterdam

Creating a street-by-street picture of air pollution in Amsterdam

Utrecht University is collaborating with Google and the municipality of Amsterdam to map the air quality in the city at street level. As part of these efforts, UU has fitted the Google Street View cars with special measurement equipment. This is the first time that Google Air View is being implemented in the Netherlands.

Lees Meer
LinkedinYouTube