Nieuws

Charisma Hehakaya wint de diversity inclusion award 2023

1 mei 2023

Charisma Hehakaya, promovendus op de afdeling Beeld & Oncologie van het UMC Utrecht, wint de Diversity & Inclusion Award 2023 voor haar tomeloze inzet voor steun aan studenten, die als eerste in hun gezin zijn gaan studeren. Studenten zoals zij.

Charisma is de oprichter van het Eerste Generatie Fonds en het netwerk University Pioneers. Het Eerste Generatie Fonds verleent financiële steun aan eerste-generatie studenten. De University Pioneers community is er om eerste-generatie studenten beter wegwijs maken in het studentenleven en ze stimuleren om het beste uit hun talenten te halen.

Lees meer

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube