In de media

13/07/21 RTL Nieuws: Google-auto's meten veel luchtvervuiling in delen Amsterdam

13 juli 2021

De luchtvervuiling in drukke straten in Amsterdam is drie keer zo hoog als in straten met weinig verkeer. Dat blijkt uit metingen van Google-auto's die waren uitgerust met speciale sensoren voor de luchtkwaliteit.

Met name de concentratie ultrafijne deeltjes, roet en stikstofdioxide is in drukke straten veel hoger door het gemotoriseerde verkeer. De hoogste concentraties verontreinigende stoffen zijn te zien in de buurt van de belangrijkste toegangswegen van de stad. RTL Nieuws sprak met professor Roel Vermeulen over het project Air View; het project dat de luchtkwaliteit in de stad gedetailleerd in kaart wil brengen.

Lees het gehele artikel

 

Expertisegebieden

Air quality

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube