Evenementen

35ste Jaarlijkse Conferentie van de ISEE

17 Sep 2023 08.00 - 21 Sep 2023 17.00Kaohsiung Exhibition Centre, Kaohsiung, Taiwan

Van 17 tot en met 21 september 2023 vindt de 35ste Jaarlijkse Conferentie van de International Society for Environmental Epidemiology (ISEE) plaats! Deze conferentie vindt plaats in Kaohsiung, Taiwan, en heeft als hoofdthema "Connecting the East and the West, One Health in One Planet". ISEE 2023 zal een stimulerend wetenschappelijk programma bieden dat de heterogeniteit van de gezondheidseffecten van milieuverontreinigende stoffen op bevolkingsniveau omvat, en zal zich specifiek richten op internationale vergelijking en ondervertegenwoordigde bevolkingsgroepen. De jaarlijkse conferentie wordt een hybride evenement, dat zowel in de gaststad Kaohsiung als online plaatsvindt.

Kaohsiung, de tweede grootste stad van Taiwan, is een modern stedelijk landschap met parken aan het water, openbare fietspaden en gemakkelijk openbaar vervoer. De stad beschikt ook over een goed aangelegde infrastructuur, met uitgebreide internetdekking en streamingcapaciteit, en een beveiligd opslagsysteem - dit alles stelt milieugezondheidswetenschappers uit de hele wereld in staat om de conferentie op een comfortabele en onbelemmerde manier bij te wonen.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op ISEE 2023 van 17-21 september 2023! De symposia en abstract inzendtermijn voor ISEE 2023 is nu geopend (klik op de blauwe tekst om uw symposiumvoorstel of abstract in te dienen!). Wij kijken uit naar uw waardevolle bijdragen om ons stimulerend wetenschappelijk programma te completeren. De deadline voor het indienen van symposia is 20 februari 2023. De deadline voor het indienen van abstracts is 13 maart 2023.

Ga naar de ISEE website

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube